Rotterdamse Peuterschool, locatie Willem van Oranje
Nieuwsbrief November 2018


Herfst
We zijn volop bezig met het thema herfst .We hebben paddenstoelen gemaakt voor de kabouters, regendruppels geverfd, regenlaarzen en regenjassen uitgeprobeerd tijdens kleine regenbuien. Wat is het toch leuk om met onze laarzen in de plassen op het schoolplein te stampen!!

Ook hebben wij een herfsttafel gemaakt met verschillende voorwerpen zoals herfstboeken die wij voorlezen, boomschors, eikeltjes, kastanjes etc. Bij elk voorwerp hebben wij woordkaarten gelegd zodat de kinderen de foto met het werkelijke materiaal kunnen vergelijken. Op elke woordkaart vind je de benaming van het voorwerp.De kinderen kunnen op deze manier in contact komen met letters ‘geletterdheid’ genaamd.

Familiemuur blijft een hot item!
Er gaat geen dag voorbij dat één van de kinderen even bij de muur stil blijft staan om te kijken naar alle mooie families. Er zijn al wat ouders en kinderen die een familie foto hebben meegenomen naar de peuterschool, mocht u dit nog niet gedaan hebben willen wij u bemoedigen dit vooralsnog te doen. Vol trots en enthousiasme vertellen de kinderen over u, dit is erg leuk om te horen en zien.

Ouderparticipatie Miray en haar moeder verdienen een dikke pluim!
Zij hebben eerst buiten bladeren en een stok gezocht en daarna nog meer betekenis kunnen geven aan het seizoen herfst door de gevonden blaadjes/stokje op een zelfgemaakte boom te plakken. Ook hebben zij een prachtig herfsthuisje gemaakt van zaden, pitten, popcorn en saté-prikkers en papier! Wat creatief!! Wellicht doet u ook geweldige dingen om de ontwikkeling van uw kind te stimuleren, laat het ons dan weten. Samen leren wij van elkaar…

Sinterklaas
Op woensdag 5 december mogen de kinderen extra komen om Sinterklaas te vieren. Sinterklaas komt natuurlijk ook bij ons op de peuterschool langs om ons eens flink te verwennen en wel op z’n eigen verjaardag woensdag 5 december. De kinderen mogen die dag verkleed naar de peuterschool komen. Deze dag zijn wij tot 12.00 uur open.

  • De kinderen van de Kleine beer worden stipt verwacht om 8.30 uur en opgehaald om 10.00 uur.
  • De kinderen van Dikkie Dik worden verwacht om 10.30 uur en opgehaald om 12.00.


Speellokaal
We zullen in de herfst en de winter vaker gebruik maken van het speellokaal. Wij willen daarom alle ouders vragen om antislip sokken of gymschoenen mee te geven in de rugzak zodat wij deze kunnen aandoen wanneer nodig. Alvast bedankt!

Bobbie
Wij lezen vaak uit de boekjes van Bobbie voor, de kinderen hebben veel plezier bij de verhalen van Bobbie. Vanaf 8 oktober mag Bobbie mee logeren, ieder kind komt een keer aan de beurt. Bobbie krijgt dan een koffer mee met zijn pyjama, tandenborstel, kam, kleding en een schrift.

In het schrift kunt u opschrijven wat jullie samen hebben gedaan en misschien kunt u hier ook een foto van maken en inplakken. Kunt u de foto van Bobbie niet uitprinten dan mag u dit altijd bij ons doen. Bij de volgende ouder en kind activiteit hoort u meer over Bobbie…

Juffrouw Fatima
Tot onze spijt gaat juffrouw Fatima ons per 1 december verlaten. Zij gaat op een andere Peuterschool werken, waar zij de hele week aan de slag kan. Wij wensen Juffrouw Fatima veel succes op haar nieuwe werkplek. Op vrijdag 7 december nemen we afscheid van haar.

Jarige

Juf Jeannette ma 19 november
Ines wordt 4 jaar

Vrije dagen/en andere belangrijke data

Ma 5 december Sinterklaasfeest, om 12.00 uur zijn wij gesloten.

Kleine Beer aanwezig 8.30-10.00

Dikkie Dik aanwezig 10.30-12.00


Ma 21 december t/m 4 januari Kerstvakantie

Vriendelijke groet,

Het peuterteam Willem van Oranje
Contactgegevens
PCBS Willem van Oranje
Hendrick Croesinckstraat 36
3074 PG Rotterdam

Tel: 010 - 419 52 89
Fax: 010 - 432 16 59

Deze pagina in de Favorieten opnemen
Deze pagina printen